Website Analyse

De optimalisatie geschiktheid

Puntcom controleert of uw site geschikt is om te lezen door een zoekmachine. Het indexeren van uw website door een zoekmachine gebeurt automatisch via zogenaamde robots, deze worden ook wel Spiders genoemd. De robots bezoeken uw website en aan de hand van de door u opgegeven criteria in uw website wordt deze opgeslagen in de database van de zoekmachine. Alhoewel een robot een vernuftig stukje programmatuur is kan een robot niet veel meer dan HTML (de programmeertaal van uw website) lezen.

Websites die bestaan uit Flash, of werken met veel JavaScript worden door een robot vaak niet goed of onvolledig geïndexeerd. Door deze bestanden in externe bestanden op te slaan, zorgen wij ervoor dat uw website zoveel mogelijk uit HTML bestaat. Hierdoor wordt een optimale indexering door de zoekmachines mogelijk gemaakt.

Meta-tags

We checken de meta-tags van uw website. Meta-tags zijn speciale stukjes code in uw website die gebruikt worden door de robots om uw website te indexeren. Met deze meta-tags kunt u aangeven of een site wel geïndexeerd mag worden en met welke gegevens dit moet gebeuren. Zo is er een titelmeta- tag, een keyword-meta-tag (trefwoorden) en een description-meta-tag (omschrijving). Deze meta-tags bepalen de weergave van uw site in de zoekmachines en in zekere mate ook de plaats waar uw site komt te staan in de lijst met zoekresultaten.

 

 

 

Deze site is gevalideerd...